Om klubben

Klubben, familie og fællesskab

I Gilleleje Karate Klub træner vi Shotokan Karate (JKS). Vi har både børnehold og voksenhold, men sommetider træner vi også sammen. Gilleleje Karate Klub er en klub hvor fællesskab og trivsel er nøgleord.


Når vi dyrker Karate har vi også et regelsæt som vi træner under, det kaldes Dojo Kun. Du kan læse mere om Dojo Kun herunder:

DOJO KUN

DOJO KUN (regler)

Hvad er Dojo-Kun


Dojo-kun’ er de regler vi anvender til at omgås hinanden med - karates takt og tone. 


Reglerne er gældende over hele verden, hvor der trænes Shotokan Karate og gælder for alle uanset alder, køn og grad.


De centrale budskaber i dojo-kun er respekt, høflighed og ordentlighed.


I det gamle Japan blev det betragtet som en gave, når en dannet og lærd person indenfor et givent håndværk var villig til at lære fra sig. I karate er denne respekt for lærer-rollen stadig bevaret. At bukke for sin sensei er derfor ikke udtryk for lederdyrkelse, men er udtryk for respekt og taknemmelighed for sin lærers kunnen og villighed til at lære fra sig. 

Gensidighed i dojo-kun er centralt. Det er vigtigt at respekt og høflighed blandt karate-kaer (udøvere af karate) er gensidig. Selvom der er gradsinddelingen indenfor karate, så er grundholdningen, at alle er lige og der er gensidig respekt. Gradsinddelingen er grundlæggende et hierarki, som udtrykker lærer-elev forhold, så alle altid ved hvor de kan søge råd og vejledning om karate.

Når du følger reglerne for dojo-kun, vil du altid gøre et godt indtryk, lige meget hvilken dojo du træner i. Når vi besøger andre klubber eller deltager i stævner, så repræsenterer vi ikke kun os selv - vi repræsenterer hele Gilleleje Karate Dojo. Det er derfor ikke kun et spørgsmål om du synes du kan være dig selv bekendt - men alle andre skal også kunne være dig bekendt.

· Søg den perfekte karakter

  Vær beskeden, høflig, opmærksom, hjælpsom og      imødekommende, men bestemt


· Vær trofast

  Vær ærlig, stabil, troværdig og givende til fællesskabet


· Vær stræbsom

  Træn vedholdende, fokuseret og målrettet


· Respekter andre

  Værdsæt andres kundskaber og behandl alle lige og    med samme respekt


· Vær ikke voldelig i din optræden

  Undgå vold og sprogbrug, der opfordrer til vold

  Det er ingen kunst at kæmpe 100 kampe og vinde      dem alle   - kunsten er at undgå de 99”Lær Dojo Kun